Back to top
Menu
Collectie Bé Mensingh
Terug naar overzicht
Zoek in deze collectie:
Uitgebreid zoeken
Zoek in deze collectie:
Uitgebreid zoeken

Collectie Bé Mensingh

Bé (Pim) Mensingh is een bekende schrijver over de geschiedenis van Drenthe en in het bijzonder over Emmen. Daarnaast bezit hij de meest omvangrijke collectie ansichtkaarten van Emmen.

In de loop van vele jaren zijn diverse publicaties verschenen van de hand van Bé (Pim) Mensingh. Voor zover dat digitaal mogelijk was hebben wij deze – op verzoek en met toestemming van Bé – opgenomen op deze website. Van zijn hand verschenen in ieder geval:

  • Toen verkeerslichten nog ontbraken. Fragmenten uit de geschiedenis van Emmen eind 19e eeuw – eerste helft 20e eeuw, 1996
  • Toen stilte nog te horen was. Fragmenten uit de geschiedenis van Emmen, 1999
  • De Vriendschap. Een beeld van de eerste apotheek in Emmen 1935-2000, 2000
  • Toen alles nog anders was. Fragmenten uit de geschiedenis van Emmen, 2002
  • Martha, ’t zwien zit in de hof. Merkwaardige gebeurtenissen in de zes dingspelen van Drenthe, 2003
  • Toen kinderen nog op straat speelden. Fragmenten uit de geschiedenis van Emmen en omgeving, 2009

Verder heeft Bé als schrijver bijgedragen aan de Canon van Emmen, die u op deze website aantreft. Bé was jarenlang lid van de redactie van ‘Ons Waardeel’ van de Drentse Historische Vereniging en heeft diverse artikelen gepubliceerd.

Van zijn uitgebreide collectie ansichtkaarten over Emmen heeft Bé (Pim) Mensingh besloten deze te delen met de bezoekers van hierkomjijweg.nl.

Er is de grootste aandacht aan besteed om te voorkomen dat ansichtkaarten worden getoond, waarvan de auteursrechthouder geen toestemming heeft gegeven om deze zichtbaar te maken. Daarom zijn van alle ansichtkaarten zowel de voor- als achterzijde ingescand en worden getoond op deze website. Mochten er desondanks ansichtkaarten worden getoond die aan onze aandacht zijn ontsnapt en zonder toestemming worden getoond, dan verzoeken wij de auteursrechthouder contact met ons op te nemen zodat wij deze ansichtkaart onmiddellijk verwijderen.

Inzake auteursrechten hanteren wij een notitie met richtlijnen.