Back to top
Menu
FC Emmen
Terug naar overzicht
Zoek in deze collectie:
Uitgebreid zoeken
Zoek in deze collectie:
Uitgebreid zoeken

FC Emmen

FC Emmen bestaat vanaf 1925 en zal in 2025 haar honderd jarig bestaan vieren. In deze eeuw is er heel veel gebeurd in deze voetbalclub.  Een uitgebreide historie van de club, haar elftallen en de spelers is te vertellen.

FC Emmen werd op 21 augustus 1925 opgericht door Ginus Groothuis en Willem Slik onder de naam ‘Noordbarge Emmen Combinatie’ (NEC). Het verdwijnen van drie lokale voetbalclubs was de aanleiding. Een jaar na de oprichting ging de club verder onder de naam VV Emmen. In 1985 besloot Emmen de overstap te maken naar de Eerste divisie en daarmee naar het betaald voetbal. In 2005 besloot de club terug te grijpen op de historie en werd de naam veranderd in FC Emmen. In 2017/18 promoveerde Emmen na het behalen van de zevende plaats vrij onverwacht voor het eerst in zijn bestaan naar de Eredivisie.

Sinds 18 november 2005 heeft de club een eigen museum, gevestigd in het hoofdgebouw van de Oude Meerdijk. Maar naast de stukken in dit museum beschikt FC Emmen over heel veel meer materiaal waarin de fans van deze enige Drentse club van profvoetbal ge├»nteresseerd zullen zijn. Het boek ‘Dromen van de eredivisie; Een kwart eeuw betaald voetbal in Emmen‘ uit 2010 van oud-journalist Dirk van der Kaap kunt u inzien op deze website. In de loop van komende jaren zal veel historisch materiaal van FC Emmen digitaal beschikbaar komen.