Back to top
Menu
Collectie Roelof Boelens
Terug naar overzicht
Zoek in deze collectie:
Uitgebreid zoeken
Zoek in deze collectie:
Uitgebreid zoeken

Collectie Roelof Boelens

Roelof Boelens is één van de personen in Emmen die over een uitgebreide fotocollectie beschikt van Zuidoost-Drenthe. Op Facebook worden dagelijks nieuwe foto’s getoond. Om zijn collectie voor de toekomst te bewaren is deze te bekijken op hierkomjijweg.nl.

De niet nalatende verzamelwoede van Nederlanders vindt ook zijn weerslag in het erfgoed van Emmen. Al tientallen jaren zijn particulieren bezig met afbeeldingen, video’s, verhalen en geluidsfragmenten te verzamelen. En daarbij gaat het om een zeer grote variëteit aan onderwerpen waarover informatie bekend is: boerderijen, molens, Noorder Dierenpark, Tweede Wereldoorlog, monumentale panden, bruggen, schoolfoto’s, sportverenigingen. Bedenk een onderwerp en grote kans dat het materiaal aanwezig is. Met de komst van hierkomjijweg.nl is dat voortaan voor een groot publiek ook digitaal beschikbaar.

Een belangrijke reden voor particulieren die over een uitgebreide gespecialiseerde collectie van foto’s van Zuidoost-Drenthe beschikken beschikken om deelnemer te zijn van hierkomjijweg.nl is dat de gedurende vele jaren verzamelde collectie voor het nageslacht bewaard blijft. Ook Roelof Boelens zag het belang in van deze unieke mogelijkheid om de door hem verzamelde afbeeldingen van het Drentse erfgoed voor een breed publiek toegankelijk te maken.