Back to top
Menu
SVV04 Schoonebeek
Terug naar overzicht
Zoek in deze collectie:
Uitgebreid zoeken
Zoek in deze collectie:
Uitgebreid zoeken

SVV04 Schoonebeek

SVV’04 Schoonebeek is ontstaan uit de fusie van de twee Schoonebeeker voetbalverenigingen v.v. Minjak en SC. Oranje. Deze fusie kwam tot stand in 2004. De geschiedenis van SVV’04 en haar voorgangers is te zien, te lezen en te horen in deze collectie.

SVV’04 staat voor Schoonebeekse Voetbal Vereniging, opgericht in 2004. De vereniging is ontstaan uit een fusie tussen de twee voetbalverenigingen die tot 2004 in Schoonebeek actief waren: de zaterdagvereniging v.v. Minjak (van 1947) en de zondagvereniging SC. Oranje (vanaf 1958). Voor de fusie was er al jarenlang sprake van samenwerking op het gebied van de jeugdvoetbal, in de vorm van de Jeugdcombinatie Oranje-Minjak in de bekend rood-wit-blauw gestreepte shirts. De samenwerking functioneerde zo goed, dat dit een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het doen slagen van de fusie tussen (kortweg) Minjak en Oranje.

Het bestuur van SVV’04 heeft besloten dat zij haar leden en alle overige ge├»nteresseerden wil laten genieten van de historie van de club en haar voorgangers. Daarvoor is op hierkomjijweg.nl de collectie SVV04 Schoonebeek ondergebracht. De werkgroep ‘Historie SVV’04’ is verantwoordelijk voor het in beeld brengen van de geschiedenis van de drie voetbalverenigingen. Er is al veel materiaal, maar de werkgroep is voortdurend bezig meer materiaal op te halen.