Back to top
Menu
Luchtoorlogonderzoek
Terug naar overzicht
Zoek in deze collectie:
Uitgebreid zoeken
Zoek in deze collectie:
Uitgebreid zoeken

Luchtoorlogonderzoek

De Stichting Luchtoorlog Onderzoek Drenthe heeft tot doel om de vliegtuigcrashes en de luchtoorlog boven Drenthe ten tijde van de Tweede Wereldoorlog te bestuderen.

Het doel van de Stichting Luchtoorlog Onderzoek Drenthe is om de vliegtuigcrashes en de luchtoorlog boven Drenthe ten tijde van de Tweede Wereldoorlog te bestuderen en de resultaten daarvan te documenteren en presenteren. SLO-Drenthe brengt daartoe informatie samen, traceert diverse in de loop van de jaren gevonden wrakstukken, treedt op richting overlegpartners en onderhoudt contacten met gelijkgestemde organisaties en deskundigen in binnen- en buitenland. SLO-Drenthe verzorgt exposities, gastlessen en lezingen, en werkt mee aan de 4 Mei herdenkingen. De resultaten van het werk van SLO-Drenthe zijn te lezen op deze website onder de Collectie Luchtoorlog Drenthe.

Het Project Lost Wings is een plan om bij alle neergestorte vliegtuigen – geallieerde als ook bij de Duitse – in de gemeente Emmen een herinneringsbord te plaatsen. Een omvangrijk plan dat ook gehoor vindt bij de Duitse buurgemeenten en die ook overwegen om aan de Duitse zijde herinneringsborden te plaatsen bij daar neergestorte vliegtuigen. De Lost Wings herinneringsborden worden ook getoond in deze Collectie Luchtoorlog Drenthe.