Back to top
Menu
Oorlogsslachtoffers
Terug naar overzicht
Zoek in deze collectie:
Uitgebreid zoeken
Zoek in deze collectie:
Uitgebreid zoeken

Oorlogsslachtoffers

Veel mensen in de gemeente Emmen werden tijdens de Tweede Wereldoorlog slachtoffer van de oorlogsomstandigheden. In deze collectie wordt het verhaal van deze personen verteld.

De Oorlogs Graven Stichting omschrijft oorlogsslachtoffers als burgers en militairen die in de strijd met de vijand of door hun handelingen of houding tegenover de vijand het leven hebben verloren. Ook mensen die tijdens de door de vijand opgelegde internering of vervolging overleden zijn, worden hiertoe gerekend. Slachtoffers van de oorlog zijn mensen die zijn omgekomen door oorlogsgeweld zoals een beschieting of bombardement, maar ook mensen die de oorlog overleefd hebben en hun ervaringen altijd met zich hebben meegedragen.

Net als voor Verzetsstrijders heeft de Stichting ErfgoedNetwerk Emmen besloten dat er op deze website een speciale collectie gewijd gaat worden aan de oorlogsslachtoffers en de slachtoffers van de oorlog. Er wordt een beeld gegeven van wie deze mannen en vrouwen waren en wat hun is overkomen tijdens de Tweede Wereldoorlog om als slachtoffer te worden aangemerkt.

De Stichting ErfgoedNetwerk Emmen is een organisatie die onder meer projecten co├Ârdineert waarbij de kennis van de diverse erfgoedpartners in haar werkgebied samen wordt gebracht. De erfgoedpartners in de gemeente Emmen zijn gevraagd om de bekende verhalen en foto’s van oorlogsslachtoffers en slachtoffers van de oorlog door te geven aan de co├Ârdinator van het ErfgoedNetwerk. Die verwerkt alle informatie in een standaard model. De resultaten daarvan ziet u in deze collectie Oorlogsslachtoffers. Wij hopen daarmee deze personen de aandacht te geven die ze verdienen.