Back to top
Menu
Woord- en beeldmerk
Terug naar overzicht

Woord- en beeldmerk

Bij een website-portaal die hét verhaal van Emmen vertelt, hoort een domeinnaam en een duidelijk beeld- en woordmerk. De keuze van de domeinnaam was niet eenvoudig, want er werd gekozen voor enkele lastige uitgangspunten. De woorden ‘Emmen’ en ‘erfgoed’ moesten niet worden gebruikt, omdat die restricties naar inhoud en toekomst kunnen geven. Er moest een duidelijke associatie zijn met het geografische gebied waarop de website-portaal betrekking heeft, ofwel Zuidoost-Drenthe en omliggend gebied. Maar ook moest de naam geassocieerd kunnen worden met historische en jongere gegevens, die iets zeggen over de achtergrond van de bezoeker.

Een zeer bekende zanger uit de gemeente is Daniël Lohues uit Erica, die bekend is om zijn lied ‘Hier kom ik weg’. Hierin werd de basis gevonden voor de domeinnaam hierkomjijweg.nl. Het woordgebruik geeft aan dat het om jouw herkomst gaat en de informatie die daarbij hoort. Die informatie vind je terug op deze website-portaal, met haar foto’s, video’s, geluidsfragmenten en verhalen. Het dialectisch gebruik van het woord ‘weg’ in plaats van het Nederlandse ‘vandaan’ associeert met het geografische gebied van Zuidoost-Drenthe.

Aan Jiska Ravor Oldewarris van Graffito Internet Design in Emmen is opdracht gegeven om een merk te ontwikkelen dat past bij de inhoud van de website. Het resultaat ziet u linksboven op iedere pagina van deze website. De website heeft als basiskleuren zandkleurig en donkerbruin, die associëren met het veen- en zandgebied waardoor het gebied wordt gekarakteriseerd. De kleuren van het beeld- en woordmerk sluiten hierop aan. Passend bij de bosrijke omgeving in een deel van het gebied is een donkergroene kleur gekozen. En de turf uit een groot deel van de gemeente wordt wel omschreven als het ‘bruine goud’, waarvoor de kleur okergeel is gekozen.