Back to top
Menu
Collectie Bert Finke
Terug naar overzicht
Zoek in deze collectie:
Uitgebreid zoeken
Zoek in deze collectie:
Uitgebreid zoeken

Collectie Bert Finke

Bert Finke is ruim veertig jaar historicus en genealoog en is gespecialiseerd in de geschiedenis van dorpen, huizen en families in Zuidoost-Drenthe. De collectie omvat foto’s, geschiedenissen en biografieën.

Een aantal gespecialiseerde onderzoekers in de gemeente Emmen heeft omvangrijke collecties van genealogisch en historisch materiaal aangelegd. Voor al deze onderzoekers geldt hetzelfde vraagstuk: Hoe zorg je ervoor dat na je overlijden de onderzoeksgegevens beschikbaar blijven voor een breed publiek. Bert Finke is één van die onderzoekers. Hij heeft besloten zijn collectie onder te brengen op de website hierkomjijweg.nl. Finke heeft een aantal boeken gepubliceerd over dorps-, bewonings- en behuizingsgeschiedenis van met name Zuidoost-Drenthe. Daarnaast heeft hij tientallen jaren genealogisch onderzoek gedaan in met name Coevorden, Dalen, Emmen, Schoonebeek, Sleen, Zweeloo en Oosterhesselen.

De uitkomsten van het onderzoek van Bert Finke zijn in de vorm van een collectie van familiefoto’s, diverse biografieën, genealogieën, familiegeschiedenissen en de historie van diverse boerderijen opgenomen in deze Collectie Bert Finke. Het betreft informatie van met name Zuidoost-Drenthe (voormalige gemeenten Coevorden, Dalen, Emmen, Schoonebeek, Sleen en Zweeloo) en het grensgebied in de graafschap Bentheim.